Geld Verdienen Met Bloggen? Hoe Begin Je Eraan?

“Hoe kan je geld verdienen met bloggen?” is één van de vragen die mensen mij het vaakst stellen.

Veel mensen begrijpen niet hoe dit werkt.

Heel veel beginnende bloggers zijn op zoek naar informatie over geld verdienen met bloggen.

Bloggen is begonnen als een soort van “online dagboek” waar mensen hun gedachten over verschillende onderwerpen konden delen.

Tegenwoordig zijn er ook veel mensen die geld verdienen met bloggen.

Wil je weten hoe dit werkt? Wel, lees dit artikel dan helemaal tot het einde en dan zal je precies weten hoe mensen geld verdienen met bloggen.

Je zal ook ontdekken hoe je zelf geld kan verdienen op internet met een eigen blog.

Maar eerst moet ik je iets verklappen. Ben je er klaar voor?

De Waarheid Over Geld Verdienen Met Bloggen

Ik ga iets zeggen dat de meeste bloggers niet graag horen, maar het is de waarheid over geld verdienen met bloggen.

Ok, ben je er klaar voor?

Een blog is op zich GEEN online business.

Voila, ik heb het gezegd. De meeste bloggers zullen nooit 1 euro verdienen met bloggen omwille van het simpele feit dat een blog op zich geen online business is.

Er bestaan mensen die betaald worden om te bloggen, maar dan run je geen online business. Dan word je betaald om een job uit te voeren.

Laat me dit verder verduidelijken.

Een blog is geen online business, maar een platform waarop je een online business kan bouwen.

Je blog moet deel uitmaken van je bredere business strategie. Een blog op zichzelf zal geen geld binnenbrengen.

Drie Essentiële Elementen Om Geld Te Verdienen Met Bloggen

geld verdienen met bloggenJe wil geld verdienen met bloggen, maar vooraleer ik je de verschillende verdienmodellen uit de doeken doe, zal ik eerst de drie essentiële componenten overlopen die je nodig hebt om geld te kunnen verdienen met een eigen blog.

1) Toehoorders

Om geld te kunnen verdienen met je blog, heb je bezoekers nodig op jouw blog.

Als niemand op jouw blog komt, maakt het niet uit hoe waardevol jouw blogartikelen zijn, want niemand zal ze lezen.

Om geld te kunnen verdienen met bloggen heb je eerst een groep toehoorders nodig die het interessant vinden wat jij te zeggen hebt.

2) Vertrouwen

Er is tijd nodig om het vertrouwen van je toehoorders te winnen.

Misschien komen er elke maand duizenden bezoekers op jouw blog, maar als ze jou niet vertrouwen, zullen ze niets van jou kopen en zal je geen geld verdienen met bloggen.

Als je jouw toehoorders daarentegen voortdurend helpt om hun doelen te bereiken door hen waardevolle tips en informatie te geven, zullen ze jou vertrouwen en zullen ze producten van jou willen kopen.

3) Aanbiedingen

Als je een groep toehoorders hebt die jou vertrouwen omdat je altijd waardevolle informatie verschaft, zal je nog altijd niet zomaar geld verdienen met bloggen, tenzij je daadwerkelijk een product aanbiedt dat jouw toehoorders kunnen kopen.

Veel bloggers voelen zich oncomfortabel wanneer ze iets proberen te verkopen.

Als je het echter in de juiste context bekijkt, zal je zien dat je eigenlijk nog meer waarde verschaft als je producten verkoopt op de juiste manier.

Velen onder ons zijn bezorgd dat ze overkomen als de opdringere auto verkoper die enkel wil dat je wegrijdt in een nieuwe auto of die nu bij je past of niet.

Maar hier is het mooie van het bouwen van een online business: als je veel bezoekers krijgt op jouw blog die jou volledig vertrouwen, dan hoef je niet opdringerig te zijn om geld te verdienen.

Als jouw toehoorders jou echt vertrouwen, moet je amper verkopen. Het vermelden van de aanbieding in een email of een blogartikel is vaak al genoeg om verkopen te realiseren.

Vijf Manieren Om Geld Te Verdienen Met Bloggen

geld verdienen met bloggenEr zijn verschillende manieren om geld te verdienen op internet. Ik zal de vijf beste en meest voorkomende manieren hier voor jou overlopen.

1) Affiliate Marketing

Dit is mijn favoriete manier om geld te verdienen met bloggen.

Affiliate marketing bestaat erin om het product of de dienst van iemand anders te promoten in ruil voor een commissie.

Het mooie aan dit verdienmodel is dat je geen eigen product of dienst moet creëren en je het verkoopsproces kan automatiseren zodat je zelfs geld kan verdienen terwijl je slaapt.

Het enige dat je moet doen is goede producten aanraden die je zelf ook gebruikt. Als mensen die producten dan kopen, zal jij een commissie verdienen.

Ik raad bijvoorbeeld het programma Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard aan omdat ik via dit programma heb geleerd hoe ik mijn eigen online business moest opzetten om geld te verdienen op internet.

2) Advertenties

Dit is een van de gemakkelijkste manieren om geld te verdienen op voorwaarde dat je genoeg bezoekers krijgt op jouw blog.

Een van de meest voorkomende manieren waarop bloggers geld verdienen met advertenties is via Adsense van Google.

Je moet enkel wat code toevoegen aan je blog. Adsense zal dan gerelateerde advertenties doen verschijnen op jouw blog en jij verdient geld als de bezoekers van je blog klikken op die advertenties.

3) Eigen digitale producten

Eigen digitale producten zijn ook een zeer goeie manier om geld te verdienen met bloggen.

Aangezien je een vertrouwensrelatie hebt opgebouwd met de bezoekers van jouw blog, zullen ze jou vertrouwen en geneigd zijn om iets van jou te kopen dat je zelf hebt gecreëerd.

Een groot voordeel is ook dat je eens je jouw digitale product hebt gecreëerd, je het product aan zo veel mogelijk klanten kan verkopen zonder dat je een extra inspanning moet leveren om meer producten te maken.

Het product is digitaal en je kan het dus meerdere keren verkopen.

Een digitaal product kan gaan van een eenvoudig eboek tot een uitgebreide lidmaatschapswebsite met een trainingsprogramma zoals bijvoorbeeld de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

4) Fysieke producten

Ik heb zelf niet zo veel ervaring met het verkopen van fysieke producten, maar ik ken wel mensen die het zeer succesvol doen.

Het is niet echt mijn favoriete manier om geld te verdienen met bloggen omdat het meer moeite kost, je de fysieke producten ergens moet opslaan en verzenden, en je nog moet nadenken over een hele boel andere praktische zaken.

Ik ben eerder geïnteresseerd in verdienmodellen die geld verdienen met bloggen gemakkelijker maken.

5) Diensten

Het verkopen van diensten is een snelle manier om geld te beginnen verdienen omdat je niet eerst een product moet maken, maar je meteen je diensten kunt verkopen.

Je kan heel veel verschillende diensten verkopen op internet: coaching voor meer zelfvertrouwen, advies over beleggingen, website design, mode tips, …

Geld Verdienen Met Bloggen

Geld verdienen met bloggen is niet moeilijk. Hierboven heb ik de vijf grote verdienmodellen uit de doeken gedaan waarmee een blogger geld kan verdienen.

Met het ene verdienmodel kan je meer winst maken dan met het andere, maar duurt het langer en kost het meer moeite vooraleer je bent opgestart.

Wat is jouw favoriete verdienmodel en waarom? Laat het me weten hieronder in een reactie!

Laat een reactie achter